tirsdag 17. mars 2009

Tirsdag

I dag har det vore ein fin dag. Heile familien Aasen var litt slitne etter gårsdagens hendelser, så derfor har vi holdt oss heime ved hytta. Vi spelar litt fotball, leikar litt i sanden og har sett litt på DVD. Etter middag var vi ein tur til bassenget, men både Andrè og Huguito gadd ikkje bade????????? ( det er heilt sant, dei hadde liksom fått nok)

Etter at vi no har vore her i snart 4 veker, og derfor har blitt litt vant med Chilensk kultur, kan vi no sjå det litt med andre auge. Men det vi synest er det verste, er toalettvanene. Det er sikkert på grunn av eit litt dårleg avløpssystem, men , det er ikkje vanleg å hive toalettpapir i doen etter at ein har tørka seg. Papiret hivast i ei bøtte ved sidan av do, og så tømmer renholderen det etter kvart. På offentlige toalette kjøper du ein liten bit dasspapir ved inngangen, det er ikkje mykje så vi bruker å kjøpe tre-fire doser, men for folkene her har dei ikkje allverden av penger, så dei brukar fantasien. Derfor kan dere tenke dere at det ikkje er noko vakkert syn.

Som dere ser fra bilder, ser her forholdsvis velstelt ut over alt, men det er ikkje eit faktum. Her vi er no er ein typisk turistplass, så derfor koster og plukkast det boss heile tida.Men beveger du deg litt utanom så ser ein verkelegheita. Chilenere hiver boss over alt, og det ser ikkje ut som det plager dei. På ein offentlig skule vi gikk forbi, var det tømt søppel på fotballbanen, så derfor spilte dei fotball med søppeldungane som mål. Det var ikkje matavfall altså, men rusk og rask, gamle panner, kartonger, plast og anna.

Dei har også eit heilt anna syn på dyr, så her har vi ein jobb å gjere, for katter og hunder er udyr som ein kaster pinner og steiner etter. Men når dyra går rundt i byen får dei ver i fred (kanskje det er derfor det er så mange der) Men merkeleg nok så passer dei seg godt for bilane som ikkje gidder å stoppe for dei.

Nok om det foreløpig. Denne veka må vi berre sitte å vente, for vår advokat er opptatt med ein delegasjon fra Norske myndigheter, som er her nede for å godkjenne fortsatt adopsjon frå Chile.
Men det ser ut som at Laila kan få det som ho vil allikavel.

2 kommentarer:

 1. Hei alle sammen!
  Gratulerer så masse med overstått bursdag Andrè.
  Snart heimreise? Blir kjekt å få dåke heim... Gler meg:-)
  Kanskje dåke kan ta med litt sol heim. Kos dåke vidare og nyt varmen!
  Stor klem

  SvarSlett
 2. Weee. Her var det mykje hehe:)Kejkt og lese!!
  Du laila får du det ikke altid som du vil du da=)??Hehe;O)
  Så bra at alt går bra...Det er so gledelig og høyre!!:)
  Skahelse masse fra mamma og pappa oge:)
  Kooos og klem:)

  SvarSlett