onsdag 25. februar 2009

Onsdag.25.februar.Hei alle sammen. Takk for helsingar frå dokke alle. Vi har no vore heimanfra i ei veke, og Laila er glad for å ha kontakt med heimeverdenen ein halvtime kvar dag gjennom denne blogg.
Godt å høyre at dyra har det bra.

I dag var vi i retten, og det gjekk jo ikkje som forventa i det heile tatt. Iallefall ikkje som vi hadde trudd. Advokaten vår syntest det gikk greit. Dommeren ville ikkje snakke med oss ein gang. Og vår advokat og Senames advokat var i retten aleine. Vi fekk beskjed om å komme tilbake etter ei veke. Så det er berre å takke og bukke og sei at det går jo fint og at vi gjerne vil vere her i dette landet leeeeenge.

Vi lurer jo også på om vi faktisk skal vere her ei stund til, for her er faktisk ganske flott. Vi trudde jo at Chile var like dyrt å bu i som i Norge.Men det er ikkje heilt sant. Vi tok ut ca 200.000 Chilenske pesos i Santiago. Og av dei har vi faktisk enda. Da har vi betalt taxier, tips til div folk, all mat og drikke, og røyk, kle og leikar til Huguito, og mykje anna digg. 200.000 pesos er ca 2000 nkr.

For eksempel kostar ein pakke røyk 10 kr , taxi til byen 8,5 kr, men vi går for å spare penger. ( ha ha ha)

Laila har alltid sagt at oppvaskmaskin og vaskemaskin er verdens beste oppfinnelser, og det har ho ingen grunn til å ikkje meine lenger. All ære til vaskemaskinene. Her er ikkje nokon. ...............

Men vi har ei dame her som kjem med frokost til oss kvar dag, og så vasker ho litt golv og så prater ho litt ( mykje rart som vi ikkje får med oss, derfor nikkar vi og då ler ho)

Som dere forstår så koser vi oss, trass i utfordringane, humøret er på topp. Huguito har gått og pratet masse heile tida, og så ein del ord som laila ikkje har peiling på. Bla. sjoer . Det betyr faktisk sjå her. Han kjem no av og til med norske ord, men det han seier best er isbjørn og fly.

I dag har vi vore å kjøpt sko til han, men vi angrar på at vi ikkje tok med meire leikar fra Norge for det er begredelig utvalg og kvalitet her. Men vi hadde med Lego og det slår an.

Han er også klar for å reise heim til Norge, og i dag så gikk han berserk i kofferten og fann nokre ropa del nieve =snøkle som han måtte prøve slik at han var klar. vi må derfor sende med bildet av han klar for det han kaller den norske vinteren. Han er berre heilt herlege, god sans for humor og eit eventyrleg humør, trass i kva han måtte må tilpasse seg. Heilt vidunderleg.

Elles så er her eit søtt bilde av ein hest som kvar kveld leikar plenklippar på midtrabatten utanfor. Midt i motorvegen.

3 kommentarer:

 1. Hei det er Therese!
  TIL TANTE LAILA!
  GRATULERE SÅ MASSE MED 38 ÅRS DAGEN DIN.
  Håpar du får ein fin dag ilag med alle guttane dine.
  No skal eg mamma og papppa på ski.
  Skal helse fra alle her. Klem frå Therese!

  SvarSlett
 2. Gratulerer med dagen Laila. Hærlig gutt den lille Huguito, og helt klar for vinter norge,det ser vi og det er bra. Det er så godt å høre at han har godtatt dere så fort,da kan dere bare kose dere og nyte hver dag der nede. Nikoline ble redd dere skulle bli der enda lenger enn 6 uker da hun leste bloggen :)
  Her hjemme er det fint vær i dag,nesten iallefall, men det hjelper ikke stort, Nikoline og jeg har lagt hele uken med feber og influensa, og som det kjennes ut blir det noen dager til. Lyspunktet i sykesofaen er nyheter fra Chile :) Kos deg med bursdagen din Laila, du har jo mange menn i dit liv til å varte deg opp no. Stor klem til dere alle.
  Skal hilse så masse fra Nikoline og Egil og.

  SvarSlett
 3. Tusen takk for bursdagshelsingar. Håper dei heime i Førde som er sjuke snart blir bra igjen.
  Vi veit ikkje kor lenge vi blir. heilt opp til saksgangen. Men advokaten seier at det kan ta tre til fire veker fra nå, eller seks.
  Helsar også til Marit, Oddne og lisjeguten, håpar alt står bra til med dere også.

  SvarSlett